Китай може зіграти більш важливу роль посередника у питанні війни — Макрон

Китай може зіграти більш важливу роль посередника у питанні війни — Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що найближчими місяцями у питанні війни росії проти України Китай може зіграти більш важливу роль посередника.

Про це він заявив на пресконференції, підбиваючи підсумки дводенної роботи саміту G20 на Балі, передає кореспондент Укрінформу.

“Китай може зіграти разом з нами, я переконаний, більш важливу роль посередника в найближчі місяці”, - сказав Макрон.

“І я міг обговорити цю тему з президентом Сі Цзіньпіном як принцип візиту до Пекіна на початку 2023 року з метою активізації нашого діалогу з цього конкретного питання”, - додав він.

Читайте також: Заяви Сі є сигналом, що він не підтримує путіна – Макфол

Також, за словами Макрона, він мав змогу обговорити з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді “чітку лінію співпраці перед лицем усіх глобальних викликів та бажання відновити можливість посередництва з росією”.

“Ми зацікавлені в активізації діалогу з іншими партнерами G20. І це було метою зустрічі, яку ми провели у понеділок увечері, тобто напередодні офіційного старту G20, де ми зібрали президента Сенегалу і Африканського союзу, Руанди, Південної Африки, Аргентини та Мексики, щоб і тут дійсно створити конвергенцію, а також отримати від усіх наших країн чіткий недвозначний заклик до росії щодо припинення цієї війни та поваги до міжнародно права”, - додав французький президент.

Читайте також: Макрон підбив підсумки G20: Саміт дозволив розширити коаліцію для миру

Як повідомлялося, на індонезійському курортному острові Балі 15-16 листопада проходив дводенний саміт лідерів країн G20, на якому велику увагу було приділено війні рф проти України.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-