Франція призупинила дію механізму переміщення мігрантів з Італії

Франція призупинила дію механізму переміщення мігрантів з Італії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявляє, що Франція зі свого боку призупинила дію механізму переміщення мігрантів з Італії після її відмови прийняти корабель Ocean Viking, на якому перебували 234 мігранти.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв’ю Le Parisien, повідомляється на сайті французького МЗС.

“Будуть наслідки, якщо Італія продовжуватиме таку позицію. З нашого боку ми призупинили дію механізму переміщення мігрантів з Італії та посилили контроль на франко-італійських кордонах. Слід нагадати Риму про його гуманний обов’язок. Сподіваюся, він зрозуміє повідомлення”, - сказала Колонна.

Читайте також: У морі поблизу Греції потонули 20 мігрантів

За її словами, позиція Італії стала дуже сильним розчаруванням.

“Італія не поважає ані міжнародне право, ані морське право. Діє правило найближчого безпечного порту: корабель знаходився біля узбережжя Італії. Враховуючи вперту відмову Італії та брак людяності, ми у виключному порядку прийняли корабель”, - зазначила французький міністр.

Читайте також: Франція прийме судно Ocean Viking з 234 мігрантами на борту

При цьому вона привітала прояв солідарності з боку інших держав, з якими Франція проводила консультації, і одинадцять з яких висловили намір прийняти мігрантів на своїй території.

Як повідомляв Укрінформ, Франція ухвалила виняткове рішення прийняти судно Ocean Viking, після того, як його відмовилася приймати Італія. Корабель неурядової організації SOS Méditerranée з 234 мігрантами на борту, серед яких 57 дітей, 20 днів чекав на причалювання в Європі.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-