Цьогоріч Паризький форум миру присвячений темі подолання мультикризи

Цьогоріч Паризький форум миру присвячений темі подолання мультикризи

Укрінформ
У п'ятницю та суботу , 11 і 12 листопада, в Парижі відбудеться Паризький форум миру, який об’єднає експертів та зацікавлених сторін з усіх регіонів світу навколо теми подолання мультикризи.

Як йдеться у повідомленні на сайті МЗС Франції, у форумі візьмуть участь президент Франції Еммануель Макрон та міністр закордонних справ Катрін Колонна, передає Укрінформ.

Зазначається, що це вже 5-й форум, який проводиться у Парижі. Спираючись на ідею, що міжнародна співпраця має важливе значення для вирішення глобальних викликів і забезпечення тривалого миру, Паризький форум миру має на меті щорічно об’єднувати під одним дахом усіх учасників глобального управління: керівників держав, міжнародні організації, органи місцевого самоврядування, неурядові організації, фонди, підприємства, ЗМІ, профспілки, релігійні групи та громадян.

Цей Форум зосереджений на основних викликах сучасності: боротьба з глобальним потеплінням, зусилля щодо досягнення Цілей сталого розвитку (ЦСР) і зміцнення систем охорони здоров’я, економічне співробітництво, спільне управління глобальними суспільними благами, які були підірвані пандемією COVID-19. Після нападу росії на Україну велика частина світу також постраждала від наслідків, які приносить ця війна - гуманітарна криза, зростання інфляції та цін на енергоносії, дедалі більша відсутність продовольчої безпеки та економічні потрясіння, політичні виклики.

Читайте також: Україна ініціює обговорення єдиних підходів до оцінки збитків клімату від військових дій

Зазначається, що Паризький форум миру буде зосереджений на темі подолання мультикризи та запобіганні деструктивній глобальній поляризації, яка поставила б під загрозу колективні зусилля. 11 і 12 листопада його доповідачі та експерти працюватимуть над пом’якшенням цих численних потрясінь, просуваючи глобальний порядок, заснований на співпраці, і оновлену багатосторонність. Форум запропонує приклади рішучості, стійкості та солідарності. Вони допоможуть вирішити актуальні виклики в нестабільному контексті, що швидко змінюється, йдеться у повідомленні.

Програма Форуму зосереджена на наступних пріоритетах: управління наслідками мультикризи для населення; співпраця під час конфлікту; переосмислення глобалізації в поляризованому світі; спрямування глобального співробітництва на більш екологічні та стійкі суспільства; забезпечення більш етичного і безпечного цифрового світу; сприяння більш інклюзивним і справедливим суспільствам.

Читайте також: Не може бути ефективної кліматичної політики без миру на землі - Зеленський

Повідомляється, що серед очікуваних особистостей Форуму - лауреат Нобелівської премії миру 2018 року Надя Мурад, художник і колишній міністр культури Сенегалу Юссу Ндур, генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азуле та президент Microsoft Бред Сміт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-