Із москви за кордон масово тікають чиновники - росЗМІ

Із москви за кордон масово тікають чиновники - росЗМІ

Укрінформ
З московської мерії після смерті мобілізованого колеги за кордон виїхали до третини чиновників. Також їдуть співробітники уряду рф та підвідомчих йому організацій.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Верстка».

Пересічним співробітникам московської мерії не надали своєчасно обіцяну бронь, а державним організаціям, підпорядкованим місту, її й не обіцяли. «Ось вони й біжать так, що п'яти виблискують. До смішного: їдуть, залишивши на робочому місці речі, не помивши кухоль», - сказав один із анонімних співрозмовників видання.

Це призвело до труднощів у роботі відомств російської столиці: найчастіше відділи департаментів простоюють цілодобово через відсутність фахівців або не можуть користуватися можливостями електронного документообігу, оскільки співробітники, які відповідали за нього, виїхали.

Читайте також: У москві триває «часткова мобілізація», місцевим ЗМІ заборонили афішувати - розвідка

В одній із підвідомчих установ Департаменту транспорту через відсутність співробітників втратили кілька важливих бюджетних документів, їх не вдалося знайти та відновити, оскільки працівники раніше залишили країну.

Журналістам також стало відомо про від'їзд співробітників міносвіти, міністерства цифрового розвитку, центробанку росії. У підвідомчих організаціях втеча стала масовою, стверджується в розслідуванні. Співробітник підвідомчої установи міністерства транспорту росії розповів журналістам, що кілька відділів "просто повністю знялися та поїхали, хлопці зрозуміли, що тут за ними можуть прийти (з військкомату – ред.) будь-якої хвилини, а якщо їхати разом, то можна скоординуватися". В одній із установ моз росії масово звільнилися охоронці-чоловіки.

Після товариського матчу збірної росії з футболу у столиці Киргизстану Бішкеку в місті залишилося 10 людей із апарату російського футбольного союзу, розповідає «Верстка». Вони просто не сідали на зворотний рейс до москви 24 вересня.

Читайте також: Дай нам Боже дочекатись нарешті суда над москвою

Один із чиновників сказав, що перестав вірити заявам влади росії після оголошення мобілізації. «Влада начебто не дотримується обіцянок і обманює навіть тих, хто, як я, готовий її слухати», – сказав він.

Мобілізацію у росії було оголошено 21 вересня. У міноборони рф заявили про намір мобілізувати 300 тисяч людей. 14 жовтня президент рф володимир путін заявив, що вже мобілізовано 222 тисячі, а до кінця жовтня мобілізацію буде завершено.

Після оголошення мобілізації у росії для участі у війні проти України росіяни масово тікають до Грузії, Туреччини, Казахстану, Вірменії та інших країн, які мають з росією безвізовий режим. Точних даних про кількість людей, які виїхали з росії після 21 вересня, немає. На початку жовтня була неофіційна інформація, що після оголошення мобілізації з країни поїхало близько 700 тисяч росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-