Найманець пвк «вагнера» та співробітниця фсб втекли до Франції, вони дають свідчення

Найманець пвк «вагнера» та співробітниця фсб втекли до Франції, вони дають свідчення

Укрінформ
Найманець «пвк вагнера» та співробітниця фсб попросили політичний притулок у Франції, де вони вже дають свідчення у рамках розслідування військових злочинів росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Insider з посиланням на главу проєкту Gulagu.net Володимира Осєчкіна.

За його словами, «одна людина має відношення до роботи штабу та команди пригожина, інша — співробітниця фсб». За даними Осєчкіна, два перебіжчики були в одному літаку і, прибувши до Франції, синхронно пішли просити про політичний притулок. Кожен із них під час польоту думав, що інший стежить за ним.

У співробітниці фсб начебто «досить серйозний інсайд», пов'язаний із документообігом російської спецслужби, що стосується вторгнення в Україну та процесів по лінії департаменту контррозвідки та міноборони рф.

Читайте також: впк «вагнер» заманює найманців на війну в Україну підвищеними виплатами - ЗМІ

«За останні місяці низка людей, які мали пряме відношення до режиму путіна, залишили росію. В одну з країн ЄС прилетів голова одного із судів і дає досить докладні та послідовні свідчення про те, як фсб та адміністрація путіна поглинули незалежну судову систему та підкорили суддів, перетворивши систему на філію, яка приймає трафаретні рішення по телефонному дзвінку від кураторів», - резюмував Осєчкін.

24 лютого росія розпочала новий етап війни з Україною – повномасштабне вторгнення. Демократичні країни світу запроваджують санкції проти росії та всебічно підтримують Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-