Макрон застеріг президента Ірану від ядерної ескалації

Макрон застеріг президента Ірану від ядерної ескалації

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон застеріг президента Ірану Ібрагіма Раїсі від ядерної ескалації чи дій, спрямованих на дестабілізацію ситуації у регіоні.

Про це йшлося у розмові Макрона і Раїсі на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, передає Укрінформ із посиланням на Єлисейський палац.

Зазначається, що президент Франції підтвердив своє бажання повернутися до Спільного всеосяжного плану дій щодо ядерної програми Ірану як важливої угоди для боротьби з розповсюдженням ядерної зброї.

“Президент сказав, що шкодує про відповідь Ірану на останню пропозицію, зроблену під час переговорів. Він закликав країну повною мірою співпрацювати з МАГАТЕ та застеріг від будь-якої ядерної ескалації чи дестабілізуючих дій у регіоні, які можуть поставити під загрозу відновлення переговорів”, - йдеться у комюніке.

Читайте також: Радбез ООН має обмежити право вето «у разі масових злочинів» - Макрон

Зазначається, що Макрон і Раїсі також обговорили ситуацію в Іраку й Лівані. Президент Франції висловив бажання продовжити Багдадську конференцію, яка в серпні 2021 року зібрала всі країни регіону для заохочення діалогу та співпраці.

Окрім того, французький лідер заявив про необхідність прозорого розслідування смерті 22-річної Махси Аміні, яку іранська поліція моралі затримала за неправильне носіння хіджабу. 

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що серед пріоритетів французької дипломатії на 77-й Генеральній Асамблеї ООН - питання встановлення зони безпеки навколо української АЕС у Запоріжжі та пропозиції щодо ядерної програми Ірану.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-