У центрі щеплень проти віспи мавп у Парижі виявився несправним холодильник з вакцинами

У центрі щеплень проти віспи мавп у Парижі виявився несправним холодильник з вакцинами

Укрінформ
У столиці Франції викликають на повторне щеплення проти віспи мавп частину людей, які вже пройшли цю процедуру: холодильник, де зберігалися вакцини, виявився несправним.

Про це повідомляє Le Figaro, передає Укрінформ.

У мерії Парижа повідомили, що у зв'язку з "розривом холодового ланцюга на початку серпня у великому центрі вакцинації проти мавпячої віспи виникла потреба в повторних ін’єкціях". Ідеться майже про 500 осіб, щеплених у центрі з 2 до 4 серпня.

Міська влада наголосила, що “це не несе жодного ризику для здоров’я людей, але нова перша ін’єкція необхідна для ефективного захисту від вірусу”.

Читайте також: У Франції вже понад 11 тисяч осіб отримали першу дозу вакцини проти віспи мавп

Уточнюється, що через несправний холодильник у центрі вакцинації не була дотримана оптимальна температура для зберігання вакцин. Збій було виявлено вранці в минулий четвер, що призвело до негайного закриття центру.

Водночас у мерії стверджують: Національне агентство з безпеки ліків засвідчило, що ризику немає, але “органи охорони здоров’я рекомендували з міркувань безпеки ревакцинувати осіб, які отримали дозу 2, 3 і 4 серпня”.

Читайте також: ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію через поширення мавпячої віспи

Згаданий центр вакцинації знову відкриється у вівторок.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції через велику кількість заражень наприкінці липня було оголошено про відкриття центру вакцинації проти віспи мавп у паризькому регіоні Іль-де-Франс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-