Уряд Канади оголосив про викуп у населення забороненої вогнепальної зброї

Уряд Канади оголосив про викуп у населення забороненої вогнепальної зброї

Укрінформ
Уряд Канади оголосив про програму обов’язкового викупу у населення вогнепальної зброї, яка була заборонена протягом останніх років.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві оголосив міністр громадської безпеки Канади Марко Мендічіно.

“Вогнепальній зброї наступального типу, як AR-15, немає місця в Канаді. Її було створено з метою вбивства якомога більшої кількості людей. Саме тому уряд Канади заборонив цю зброю на території країни. Представлений сьогодні прайс-лист є ще одним кроком на шляху до звільнення канадських громад від цієї небезпечної зброї, при цьому забезпечуючи справедливу компенсацію законослухняних власників зброї”, - сказав Мендічіно.

Читайте також: Залужний обговорив з начальником штабу оборони ЗС Канади чергові поставки озброєння

Викупні ціни варіюються від близько 4700 дол США за гвинтівку SG550 до 900 дол за модель VZ.58. За штурмову гвинтівку AR, яку використовують у багатьох масових стрілянинах у США, уряд викуповуватиме у законних власників за приблизно 1000 дол.

У Міністерстві громадської безпеки Канади зазначили, що в процесі ціноутворення виходили з того, “скільки канадці могли платити за вогнепальну зброю штурмового типу до травня 2020-го”.

До кінця серпня триватимуть громадські консультації стосовно пропонованих цін, але вже цьогоріч остаточний кошторис має бути затверджено.

Читайте також: Канада надасть Україні ще 450 мільйонів доларів позики

Програма викупу зброї є обов’язковою, тобто у власників зброї, які відмовляться її продати уряду, після завершення викупного терміну її буде вилучено.

Як повідомлялося, упродовж останніх років у Канаді постійно зростала кількість кривавих інцидентів із застосуванням вогнепальної зброї. Тому уряд пішов на суттєве посилення контролю за обігом зброї та вилучив з продажу так звану “наступальну зброю”, в тому числі дуже популярну напівавтоматичну гвинтівку AR-15.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-