Президент Італії не прийняв відставку прем'єра Драгі

Президент Італії не прийняв відставку прем'єра Драгі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі подав заяву про відставку, однак президент держави її не прийняв.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє у Твіттері офіс президента Італії.

“Президент відхилив відставку і запропонував прем’єрові виступити у парламенті з власною оцінкою ситуації”, - йдеться в заяві.

Сьогодні Драгі оголосив про намір  скласти повноваження глави уряду Італії. За його словами, “коаліції національної єдності, яка підтримувала цей уряд, більше не існує”.

Як зазначає Reuters, відставку Драгі викликала відмова партії “Рух 5 зірок”, яка належить до владної коаліції, підтримати його під час голосування за довіру главі уряду.

“Голосування за довіру стало ключовою точкою суперечностей всередині уряду Драгі, оскільки партії, які входять до нього, готуються протистояти одна одній під час загальних виборів, запланованих на початок 2023 року”, - йдеться у публікації.

Читайте також: Україна отримає від Італії €200 мільйонів безвідсоткового кредиту

Аби висловити свою позицію, “Рух 5 зірок” бойкотував голосування за довіру до Драгі, а прем’єр заявив, що не буде керувати урядом без підтримки “Руху”.

Як повідомлялося, під час попередніх загальних виборів в Італії у 2018 році популістська партія “Рух 5 зірок” отримала найбільше голосів виборців, однак відтоді суттєво втратила народну підтримку. Її також залишили кілька відомих членів, зокрема міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо, який не погодився з рішенням партії не підтримувати резолюцію про допомогу Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-