Ще одне фінське місто вирішило демонтувати пам'ятник Леніну

Ще одне фінське місто вирішило демонтувати пам'ятник Леніну

Укрінформ
Міська рада фінського міста Котка ухвалила рішення про те, що погруддя Леніну буде переміщено в музей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Зазначається, що погруддя Леніну, створене естонським скульптором Матті Варіка, знаходиться в центрі Котка. Статую подарував у 1979 році місто-побратим Котка - Таллін, яке тоді входило до складу Радянського Союзу.

Сама бронзова скульптура неодноразово зазнавала вандалізму.

У Котка суперечки щодо майбутнього пам'ятника розпочалися ще до вторгнення росії до України. Однак навесні знову пожвавилася дискусія про те, чи прийнятні радянські монументи у фінських містах та радянські символи у топоніміці.

Міська рада Котка вже одного разу вирішила, що немає необхідності прибирати бюст Леніну. Наразі ж рада переглянула ініціативи громадян та членів ради. Тож останне у Фінляндії погруддя Леніна переїде до музею.

Читайте також: Загарбники привезли у захоплене селище Новопсков пам’ятник Леніну

Минулого тижня захисники пам'ятника Леніну влаштували паркову вечірку «для їйого порятунку». Організаторами заходу виступили Комуністична партія Фінляндії та Демократична просвітницька спілка.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня через повномасштабне російське вторгнення в Україну фінське місто Турку прийняло рішення демонтувати пам'ятник Леніну, розташований в історичному центрі міста.

Фото: Mikko Savolainen / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-