У Британії затримали активістів, які не пускали в порт танкер з російським паливом

У Британії затримали активістів, які не пускали в порт танкер з російським паливом

Укрінформ
Поліція затримала активістів Greenpeace, які заблокували прохід грецького танкера в південний порт Англії через російський паливний вантаж

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Велика Британія та ЄС заборонили суднам під російським прапором заходити в їх порти за деякими винятками.

Британія заявила, що поступово припинить імпорт російської нафти до кінця року, тому судна під іноземним прапором, які перевозять російські вантажі, наразі можуть заходити в порти.

В Greenpeace повідомили, що у неділю ввечері 12 активістів зайняли пристань на території компанії Navigator Terminals на Темзі в Ессексі, де планувалось вивантаження танкера Andromeda під грецьким прапором.

Речник британського уряду прокоментував ситуацію: «Немає жодного виправдання для руйнівних дій Greenpeace, які є абсолютно неприйнятними».

Читайте також: Україна не допускає ухвалення шостого пакету санкцій без нафтового ембарго проти рф - Кулеба

В понеділок поліція Ессекса повідомила, що місце було очищено від протестувальників. Поліцейські здійснили загалом 15 затримань, усі активісти залишалися під вартою.

«Поліція не є антипротестною, але ми повинні втручатися там, де є ризик для життя або там, де є підозра, що порушуються закони», - заявили в поліції Ессекса.

Як повідомляв Укрінформ, в ухваленому Європейським Союзом п’ятому пакеті санкцій проти росії у відповідь на неспровоковану військову агресію проти України наявний, зокрема, пункт про заборону на надання доступу до портів ЄС кораблів, що зареєстровані під прапором росії. Винятки робитимуться для сільськогосподарських та продовольчих товарів, гуманітарної допомоги та енергетики.

Фото: Fionn Guilfoyle / Greenpeace

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-