Митрополит Естонської православної церкви мп приєднався до заяви із засудженням війни

Митрополит Естонської православної церкви мп приєднався до заяви із засудженням війни

Укрінформ
Керівники церковних парафій і Ради церков Естонії підписали заяву, в якій засуджується війна, розв'язана росією проти України. Свій підпис поставив і митрополит Естонської православної церкви московського патріархату Євгеній.

Про це повідомляє національне телерадіомовлення ERR, повідомляє Укрінформ.

Ми спостерігаємо жахливі події на полі бою в Україні. Тисячі людей загинули, у тому числі безневинні діти, підлітки, люди похилого віку. Десятки тисяч зазнали поранень. Сотні тисяч залишилися без даху над головою або перебувають у непереборному стані страху, холоду, голоду, спраги та нездоров'я. Мільйони були змушені тікати з домівок і зі своєї країни. Щодня гинуть як ті, хто боронить рідну землю, так і ті, хто став співучасником злочинної агресії. В результаті воєнних дій зруйновані прекрасні міста, розбиті поля, що чекають на весняний посів», - йдеться у зверненні.

Підписанти мають намір зробити все, що від них залежить, щоб надати практичну допомогу, надати їжу і дах, а також пастирське піклування та участь усім українським біженцям, які цього потребують, незалежно від їх віросповідання.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Сійм Ливі / ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-