У Словаччині противники вакцинації намагалися штурмувати парламент

У Словаччині противники вакцинації намагалися штурмувати парламент

Відео
Укрінформ
У Братиславі противники нових заходів боротьби з пандемією коронавірусу намагалися увірватися до будівлі парламенту Словаччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє словацький портал Aktuality.

Так, зазначається, що поблизу будинку словацького парламенту зібралися кілька сотень людей, які протестували, зокрема, проти надання "привілеїв" вакцинованим особам.

Вони вигукували гасла типу "У нас не буде Словаччини!", "Зрада батьківщини!", та "Гестапо!". Деякі принесли національні прапори та транспаранти на кшталт "зупинити шахрайство", "зупинити вінець фашизму" або "терор від щеплень".

Кілька разів виникали сутички із поліцією, у протистоянні поліція застосувала сльозогінний газ. Під час сутичок постраждала поліцейська, її забрали до будівлі парламенту.

Протестувальники кидали яйця в поліцейських та обливали їх кетчупом.

У парламенті Словаччини в п’ятницю почали обговорювати проєкт закону про нові заходи, які можуть набути чинності в разі третьої хвилі коронавірусу.

Зокрема, йдеться про "привілеї", які можуть бути надані громадянам, які перехворіли, були повністю вакциновані, або ж мають підтверджений негативний тест.

Нагадаємо також, що цього тижня у Словаччині громадяни, не згодні з новими урядовими заходами, намагались на знак протесту заблокувати низку прикордонних переходів.

Як передавав Укрінформ, Словацька Республіка нещодавно відкрила кордони для подорожей вакцинованих українців.

Фото: Pravda, Robert Hüttner

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-