В Індонезії лютує Delta: країна вводить жорсткий карантин через спалах коронавірусу

В Індонезії лютує Delta: країна вводить жорсткий карантин через спалах коронавірусу

Укрінформ
Індонезія з 3 до 20 липня вводить екстрені посилені заходи через сплеск захворюваності на коронавірус. 

Про це заявив президент країни Джоко Відодо, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Заходи мають на меті зменшити щоденну кількість випадків вірусу до менш ніж 10 000. Вони включають жорсткіші обмеження на пересування та авіаперевезення, заборону ресторанів та закриття другорядних офісів. Ці правила набудуть чинності на територіях островів Ява та Балі.

Міністр внутрішніх справ Тіто Карнавіан сказав на пресконференції, що результати обмежень будуть оцінені через три тижні і можуть бути продовжені, якщо рівень інфекції не зменшиться.

Читайте також: Індонезії загрожує катастрофа через пандемію - Червоний Хрест

Зростання захворюваності в країні пов’язують зі штамом Delta.

Загалом в Індонезії зафіксовано близько 2,2 млн випадків COVID-19 та 58 995 смертей. За добу четверга, 1 липня, в Індонезії зафіксували 24 836 нових випадків інфікування і 504 смертельних випадки COVID-19, що є новим антирекордом.

Через різке зростання кількості хворих на коронавірус на індонезійському острові Ява вже переповнені лікарні. А заповнюваність місць у лікарнях столиці країни Джакарти цього тижня сягнула 93%.

Читайте також: В Індонезії – найбільша кількість нових заражень коронавірусом з початку пандемії

Крім того, як пише Xinhua, в Індонезії розпочалася вакцинація підлітків від 12 до 17 років на тлі нового спалаху коронавірусу і сплеску кількості інфікованих серед неповнолітніх. Загалом уряд планує вакцинувати 1,3 млн підлітків.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 2 липня зафіксовано понад 183,4 млн випадків зараження коронавірусом, з них - понад 3,9 млн летальних, одужали вже понад 167,9 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-