Папа Римський: Загибель мігрантів у морі – це наш сором

Папа Римський: Загибель мігрантів у морі – це наш сором

Укрінформ
Папа Франциск заявив, що останній випадок загибелі більш як сотні мігрантів у Середземному морі спричиняє великий біль і водночас сором.

Про це він сказав у неділю під час молитовної зустрічі з вірянами, повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Ватикану.

«Це момент сорому... Зізнаюся, що відчуваю великий біль з приводу трагедії, яка минулими днями вкотре сталася в Середземномор’ї: 130 мігрантів загинули в морі. Це ж люди. Це людські життя. Вони цілі два дні надаремне благали про допомогу. Допомогу, яка так і не прибула», - сказав понтифік, звертаючись до присутніх на площі Святого Петра й до тих, хто долучився до молитви за допомогою засобів комунікації.

Читайте також: Папа Римський закликав запобігти ескалації на сході України

За словами Папи, ця трагедія має змусити нас замислитися. «Молімося за цих наших братів і сестер, за багатьох людей, які й далі гинуть у цих трагічних подорожах. І молімося також за тих, хто може їм допомогти, але воліє відвести погляд в інший бік», – сказав Франциск.

Він також згадав про загиблих унаслідок пожежі в лікарні у столиці Іраку Багдаді та висловив солідарність із населенням островів Сен-Вінсент і Ґренадін, яке постраждало від виверження вулкана.

Як повідомлялося, 22 квітня організація SOS Mediterranee заявила, що біля берегів Лівії перекинувся гумовий човен, на борту якого перебували близько 130 мігрантів. Знайти живим не вдалося нікого.

У Багдаді внаслідок пожежі, що виникла в лікарні Ібн Хатіба у ніч проти 25 квітня, загинуло 82 людини, ще 110 осіб постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-