У Франції заборонили

У Франції заборонили "фотошопити" моделей

Укрінформ
У Франції всі ретушовані комерційні фотографії моделей віднині мають супроводжуватися відповідним написом.

Ця норма набула чинності з 1 жовтня, повідомляє ВВС.

"Починаючи з неділі, будь-яка комерційна фотографія будь-якої моделі, що була піддана процесу цифрового монтажу, у Франції має супроводжуватися попередженням, подібним до того, що написано на пачках сигарет. "Photographie retouchee" - "Ретушована фотографія" має бути тепер написано на таких фото", - йдеться в повідомленні.

Порушникам загрожує штраф - або 37,5 тис. євро, або 30% вартості створення самої реклами.

Втім, французький закон не забороняє ретушувати зачіски або плями на шкірі.

Читайте також: У США помер власник The New Yorker і Vogue

Як зазначається, нове правило спрямоване на запобігання екстремальній худорбі серед фотомоделей, а також проблемам зі здоров'ям серед тих, хто хотів би мати вигляд як у моделей, незважаючи на те, що це фізично неможливо.

Прагнення до худорби надзвичайно широко поширене у Франції. Десятки тисяч у країні страждають від анорексії, а індекс маси тіла, який вказує на міру відповідності маси людини і її зросту, серед французів найнижчий в Європі.

Уряд Франції вживає й інших заходів у рамках боротьби з екстремальною худорбою в індустрії високої моди. Зокрема, з травня цього року моделі мають надавати довідку від лікаря про те, що вони повністю здорові, а багато компаній забороняють наймати надто худих моделей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-