Україні для того, щоби відбудова почалася вже сьогодні, потрібні 5,4 мільйона людей

Україні для того, щоби відбудова почалася вже сьогодні, потрібні 5,4 мільйона людей

Ексклюзив
Укрінформ
Українська держава хоче, щоби молоді люди були вмотивовані повертатися в Україну та відбудовувати її, для чого планується створити багатосторонній Альянс з розвитку робочої сили в Україні і поза її межами.

Про це в коментарі Укрінформу заявив заступник міністра молоді та спорту України Андрій Чесноков.

«Міністерство економіки України дало оцінку, що дефіцит робочої сили становить 5,4 мільйона осіб», - сказав Чесноков. Ці люди вкрай потрібні, аби відбудова почалася вже сьогодні, пояснив він.

Чесноков наголосив на необхідності думати над тим, як повертати українців додому, що повинні зробити органи місцевої влади, уряд. За його словами, для цього важливо почути голос українців, які перебувають наразі за кордоном.

Заступник міністра, який взяв участь у конференції «Діаспора та глобальна українська спільнота - сильні партнерки у відновленні України» в Берліні наприкінці минулого тижня, зазначив, що йому було дуже важливо почути думку саме молодих людей. Вони формують свою позицію зараз.

Заступник міністра взяв участь у кількох панелях і виступив перед учасниками заходу, участь в якому взяли представники українства з дюжини країн.

Читайте також: Укрінформ запустить кампанію «Додому» для українців за кордоном - гендиректор

Сама конференція, за оцінкою Чеснокова, важлива тим що є першою зустріччю діаспори та всесвітньої української спільноти як підготовчий захід до конференції з відбудови України, яку Берлін прийматиме у себе в червні цього року. Напрацювання конференції, зокрема, в частині молоді, будуть презентовані в Берліні 11-12 червня, додав Чесноков.

Він також поінформував, що вже цього тижня в Берліні відбудеться ще один підготовчий захід до Конференції з питань відновлення. Він буде присвячений питанню людського капіталу. Зберуться представники бізнесу науковці а також представники українських урядових структур із тим, аби обговорити, що ще бізнес сьогодні може зробити, аби у нас не було «втраченого покоління».

«Фактично ми можемо опинитися у ситуації що війна триватиме і в нас буде ціла когорта молодих українців і українок, які не зможуть себе реалізувати ані у країнах, у яких вони знайшли тимчасовий прихисток, ані в Україні. Тому ми хочемо об'єднати зусилля з українською діаспорою, з міжнародною спільнотою. Є ідея створити багатосторонній Альянс з розвитку робочої сили в Україні і поза її межами, щоби молоді люди могли отримати ті професійні навички ті знання, які потім буде використано у процесі відбудови нашої держави», - сказав Чесноков.

Читайте також: У Туреччині обговорили залучення компаній до відбудови України

Міжнародна конференція з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference - URC2024) відбудеться 11-12 червня 2024 року в Берліні. Це буде третя подібна конференція з початку повномасштабної війни Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-