У Чорноморському національному університеті в Миколаєві відновили пошкоджені обстрілами приміщення

У Чорноморському національному університеті в Миколаєві відновили пошкоджені обстрілами приміщення

Фото
Укрінформ
У Миколаєві Чорноморський національний університет імені Петра Могили майже повністю відновив пошкоджені обстрілами приміщення, а нині реконструює будівлю для безпечного проведення навчання в офлайн-режимі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У серпні 2022 року наш університет двічі став об’єктом атаки російських ракет типу С-300, що спричинило значні руйнування будівлі. Але ми доклали зусиль, щоб відбудувати усі потрощені приміщення - навчальні лабораторії, комп'ютерні класи, спортивні та читальні зали тощо», - розповів ректор ЧНУ Леонід Клименко.

За його словами, у відновленні університету частково допомогла обласна військова адміністрація, яка надала близько 500 квадратних метрів металопластикових вікон. Також підтримали міжнародні партнери, зокрема один з підрозділів ООН, який провів відновлювальні роботи у читальній залі.

«Але більшу частину ремонту проводили самі. Сьогодні університет практично повністю відновлений. Але ми на цьому не зупинилися. Зараз технічні приміщення, які у нас були у цокольному поверсі, перетворюємо на лабораторії та навчальні аудиторії. Це практично нове будівництво. Робимо це для того, щоб можна було безпечно проводити заняття, незважаючи на повітряну тривогу», - поділився планами ректор.

Читайте також: У Львові відновив роботу дитсадок, який торік зазнав руйнувань під час ракетної атаки РФ

Зокрема на цокольних поверхах усіх корпусів університету вже обладнано біля 20 аудиторій. Там є нормальні умови по теплу і освітленню. Там, де раніше була читальна зала, зараз облаштували великий комп'ютерний клас з 30 робочими місцями. І тепер тут можуть займатися всі, кому потрібен доступ до інтернету.

«Бачите, ось там стоять труби, які призначені для нової більш потужної системи вентиляції. Ми встановлюємо її для того, щоб створити нормальні умови для одночасного перебування значної кількості студентів. Тобто передбачається, що там будуть проводитися постійні заняття», - зазначав Клименко.

У Миколаєві ЧНУ відновив пошкоджені обстрілами приміщення і реконструює будівлю для безпечного навчання в офлайні / Фото: Алла Мірошниченко

Наразі у режимі офлайн в ЧНУ навчаються перші курси повністю, а другі - частково. Крім того, студенти всіх шести курсів медичних спеціальностей також вчаться очно, адже їх не можна готувати в онлайн-режимі.

Також на згадку про ті страшні події у вестибюлі університету встановили частину корпусу ракети С-300, якими росіяни атакували навчальний заклад, але одна з них повністю не розірвалася.

Як повідомлялося, 17 та 29 серпня 2022 року Чорноморський національний університет імені Петра Могили у Миколаєві зазнав ракетних обстрілів. Чотири російські ракети типу С-300 влучили в будівлю університету. Було зруйновано покрівлю, коридор, сходи, які поєднували чотири поверхи, вибито вікна та двері, пошкоджене обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-