На деокупованій Херсонщині за рік відновили більш як десяту частину пошкоджених об’єктів

На деокупованій Херсонщині за рік відновили більш як десяту частину пошкоджених об’єктів

Укрінформ
На деокупованій частині Херсонської області за рік відновили більш ніж десяту частину пошкоджених війною об’єктів.

Як передає Укрінформ, про це начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив у ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Наразі вже понад 26 тис. таких об’єктів - це і житлові будинки, школи, дитсадки, лікарні, адмінбудівлі, які зазнали пошкоджень або зруйновані повністю. Але попри це за рік відновити вдалося більш ніж десяту частину - майже 3200 об’єктів», - розповів Прокудін.

Зокрема, за його словами, відновлення 1120 об’єктів відбулося в межах ініціативи «Пліч-о-пліч».

Прокудін підкреслив, що відновлюють об’єкти в більш безпечних громадах, на відстані 40-60 км від лінії розмежування.

Крім цього, він повідомив, що у межах урядової програми «єВідновлення» жителі області вже подали майже 5700 заяв на отримання компенсацій, і 1983 родини отримали кошти на відбудову власних осель на загальну суму близько 280 млн грн. Якщо у людини повністю зруйноване житло, вона отримує сертифікати - 328 сертифікатів на 430 млн грн отримали мешканці, які втратили повністю домівки через російську агресію.

Читайте також: У Херсоні за рік відновили 73 найпростіші укриття - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій території Херсонської області у 2024 році планують відновити 5 тисяч об’єктів у межах різних програм.

У Херсонській області у межах ініціативи «Пліч-о-пліч» у 2024 році планують відремонтувати понад півтори тисячі осель. Інші регіони країни відновлять на Херсонщині щонайменше 102 села та селища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-