За програмою єВідновлення українцям вже виплатили ₴4 мільярди на ремонт житла

За програмою єВідновлення українцям вже виплатили ₴4 мільярди на ремонт житла

Інфографіка
Укрінформ
Українці отримали у межах програми «єВідновлення» 4 млрд грн на термінові та капітальні ремонти пошкодженого внаслідок війни житла.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Держава виплатила 4 млрд грн на ремонт пошкоджених внаслідок війни домівок. Понад 43 тисячі українців отримали ці кошти в рамках державної допомоги на ремонти – єВідновлення», - йдеться у повідомленні.

Загалом по допомогу звернулося трохи більше 78,5 тисяч людей. Найбільше заяв налійшло з Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської та Херсонської областей.

Крім того, з 1 січня 2024 року державну компенсацію за повністю знищене житло — житлові сертифікати — отримали вже 4250 українців. 1260 з них вже придбали нове житло. Середня сума одного житлового сертифікату становить 1,8 млн грн. За цим типом державної допомоги найбільше людей звернулись з Харківської, Київської, Миколаївською, Чернігівської та Донецької областей.

Читайте також: Кошти на «єВідновлення» від Світового банку очікуємо вже цьогоріч - Кубраков

Як повідомлялося, станом на лютий 2024 року до Реєстру пошкодженого та знищеного майна внесено інформацію про більш як 200 тисяч об’єктів. Вони стосуються житлової інфраструктури, транспортної, соціальної, комунальної тощо.

Фото: Міністерство відновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-