Майже 70 провайдерів отримали €700 тисяч на відновлення зв'язку на деокупованих територіях

Майже 70 провайдерів отримали €700 тисяч на відновлення зв'язку на деокупованих територіях

Укрінформ
Уряд Німеччини надав гранти на загальну суму 700 тис. євро 68-ми операторам телекомунікаційних послуг на деокупованих територіях на відновлення доступу населення до інтернету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

"Ще більше українців у деокупованих містах та селах отримають доступ до якісного інтернету — 68 українських операторів отримали фінансову допомогу на телеком-проєкти. Так жителі областей, де зв’язок найбільше постраждав від окупантів, зможуть працювати, навчатися та спілкуватися з близькими онлайн", - йдеться у повідомленні.

Загальна сума грантів - 700 тисяч євро. За ці кошти оператори відновлюватимуть зруйновані мережі, закуплять генератори та акумулятори, а ще забезпечать покриттям віддалені населені пункти та підвищать стійкість мереж, щоб українці залишалися на зв’язку навіть в умовах блекаутів.

Зазначається, що серед отримувачів допомоги - 16 компаній із Київщини, 13 компаній із Сумщини, 11 операторів Харківщини та 6 - Херсонщини. Всього конкурсна комісія розглянула 113 заявок.

Серед переможців відбору 50 компаній використовують технологію xPON, яка найбільш стійка до відключень електрики та надає швидкість до 1 Гбіт/c.

Гранти операторам телекомунікаційних послуг на деокупованих територіях надаються в межах програми міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини й реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Читайте також: Мобільний зв’язок повернули до 32 населених пунктів деокупованої Донеччини

Стратегічний виконавець програми — GIZ. Партнер з виконання — ГО «Офіс ефективного регулювання» (BRDO) за підтримки організатора та ключового партнера — Міністерства цифрової трансформації України.

Як повідомлялося, у січні АТ "Ощадбанк" розпочав реалізацію другої фази проєкту «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні II» в межах проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною у сфері торгівлі»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-