Програма компенсації за повністю знищене житло буде поширена на ТОТ - Кубраков

Програма компенсації за повністю знищене житло буде поширена на ТОТ - Кубраков

Укрінформ
Цього року програма з компенсації за знищене житло діятиме і для громадян, які втратили домівки на тимчасово окупованих територіях.

Про це під час форуму «Україна. Рік 2024» повідомив віцепремʼєр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

«Продовження житлових програм у 2024 році залишається нашим ключовим планом. На початку січня ми запустили виплати компенсацій за повністю знищене житло. І на сьогодні майже 1000 родин придбали нові оселі», - сказав Кубраков.

Він додав також, що наступним кроком цієї програми стане її поширення на житло, знищене на тимчасово окупованих територіях.

«Наступний крок - це поширення програм на тих, чиє житло знищене на тимчасово окупованих територіях. Завершується пілотний проєкт, який ми робили по місту Мелітополь, тому будемо рухатися далі», - зазначив урядовець.

Крім того, цього року уряд планує розпочати програму капітальних ремонтів для суттєво пошкоджених багатоквартирних будинків на тимчасово окупованих територіях, на деокупованих територіях та на підконтрольних територіях, які страждають від щоденних обстрілів, додав він.

Читайте також: На Київщині капітально ремонтують пошкоджені загарбниками будинки

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в цілому закон щодо удосконалення правового регулювання питань, пов’язаних із забороною відчуження об’єктів нерухомого майна, придбаних (у тому числі проінвестованих/профінансованих) з використанням житлового сертифіката на придбання об’єкта житлової нерухомості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-