У Запоріжжі відновлюють шість багатоповерхівок, пошкоджених ворожими обстрілами

У Запоріжжі відновлюють шість багатоповерхівок, пошкоджених ворожими обстрілами

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі розпочався процес відбудови зруйнованого та пошкодженого через ворожі обстріли житла.

Про це у Фейсбуці повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Запорізькій області, передає Укрінформ.

Зазначається, що голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров перевірив процес відбудови зруйнованого та пошкодженого житла у м. Запоріжжі.

“Представники обласної влади разом з начальником Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області Олегом Галичем побували на об'єктах відновлення, де наразі Службою ведуться роботи з капітального ремонту будинків, які було зруйновано або пошкоджено через влучання боєприпасів та пожеж унаслідок російської військової агресії”, - йдеться в дописі.

Начальник Служби розповів про хід будівельних робіт на кожному з шести об'єктів відновлення та зауважив, що наразі роботи просуваються згідно із затвердженими графіками. За умови сталого фінансування та сприятливих погодних умов, підрядник намагатиметься пришвидшити виконання робіт, де це технологічно можливо, і завершити роботи вже цього року.

Так, по вул. Незалежної України, 67 ведуться роботи із цегляної кладки стін та перегородок першого поверху зруйнованої частини другого, третього, четвертого під’їздів та триває влаштування монолітного поясу першого поверху. Проводяться демонтажні та оздоблювальні роботи у квартирах першого та другого під'їздів.

По вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3, розпочато роботи з цегляної кладки цоколю та стін першого поверху зруйнованої частини другого, третього під’їздів. Завершено роботи з демонтажу цегляних стін та плит перекриття. Тривають оздоблювальні роботи у квартирах першого, другого та третього під'їздів. Встановлюються металопластикові вікна.

По вул. Миру, 14 будівельники посилюють несучі конструкції третього та четвертого під'їздів будинку. У квартирах третього та четвертого під'їздів - демонтажні, оздоблювальні та електромонтажні роботи. Встановлюються металопластикові вікна у квартирах.

По вул. Камʼяногірська, 6 тривають демонтажні та оздоблювальні роботи у квартирах першого під'їзду, посилюються несучі конструкції будинку. Проводяться роботи зі встановлення металопластикових вікон.

По вул. Запорізька, 2А триває демонтаж та розбирання конструкцій першого під'їзду. Завершено роботи з влаштування тимчасової під'їзної дороги та підготовки майданчика до демонтажу конструкцій першого під’їзду. Завершено демонтажні роботи у квартирах першого під'їзду.

По вул. Запорізька, 2Б всі роботи проводяться в межах четвертого під'їзду. Наразі у квартирах тривають демонтажні та оздоблювальні роботи та роботи з посилення перегородок. Також розпочато роботи з посилення та відновлення несучих конструкцій стін та перекриттів під'їзду, роботи зі встановлення металопластикових віконних конструкцій у квартирах.

Читайте також: На Херсонщині відремонтували вже тисячу об’єктів у межах проєкту «Пліч-о-пліч»

Очільник області зазначив, що головне завдання – якнайскоріше відновити понівечене житло, щоб повернути людям можливість жити в комфортних умовах.

Раніше повідомлялось, що в Запоріжжі внаслідок обстрілів зруйновано та пошкоджено 12 будинків, на частині з них роботи будуть завершені вже цього року. Очільник області зазначав, що не задоволений темпами відновлення. Щобільше, розглядається можливість виплатити людям компенсацію за зруйноване житло.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-