Відбудова України: посол Боднар назвав держави, які підтримують багатосторонній формат

Відбудова України: посол Боднар назвав держави, які підтримують багатосторонній формат

Ексклюзив
Укрінформ
Ідеєю багатосторонніх міжнародних форматів з відбудови України із залученням різних країн, окрім Японії, цікавляться або підтримують Фінляндія, Італія та Франція.

Про це в коментарі Укрінформу сказав посол України в Туреччині Василь Боднар за результатами конференції "Війна Росії в Україні: відновлення та гуманітарний вимір", яка відбулася в Анкарі.

"Одним із важливих меседжів (на конференції – ред.) стало зацікавлення іноземних партнерів, зокрема Фінляндії, долучитися до тристороннього формату взаємодії, формувати спільні плани для того, щоб можна було взяти ділянку роботи й працювати разом над відновленням України", – зазначив дипломат.

З його словами, наступного тижня представник Італії, який вже побував в Україні, приїде в Анкару, щоб скоординувати зусилля з турецьким бізнесом і спільно формувати роботу в Україні.

Боднар нагадав, що минулого року в Стамбулі відбувся форум, на якому був започаткований турецько-українсько-японський формат тристоронньої співпраці.

Читайте також: Відбудова: як Токіо заохочує японський бізнес іти в Україну

"Крім того, ми працюємо з французькою стороною над формуванням тристороннього формату, й ці формати будуть лише збільшуватися, оскільки в даному випадку турецький бізнес у практичному вимірі готовий брати участь у відбудові, достатня кількість фірм висловлює свою готовність вийти на український ринок", – сказав посол.

Нині, за його словами, основне завдання – це пошук фінансування та ресурів, аби щонайшвидше почати відновлювальні роботи.

Як повідомляв Укрінформ, в Анкарі відбулася конференція «Війна Росії в Україні: відновлення та гуманітарний вимір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-