Кремінна, Бородянка та Гостомель підписали меморандуми з IRS щодо сталого відновлення

Кремінна, Бородянка та Гостомель підписали меморандуми з IRS щодо сталого відновлення

Фото
Укрінформ
У Києві відбулося підписання меморандумів щодо сталого відновлення між командою фахівців-урбаністів IRS та Кремінною, Бородянкою й Гостомелем.

Підписання відбулося в Укрінформі.

«Ми розуміємо, що руйнування в Україні є надзвичайно великими. Багато міст потребують комплексних підходів та комплексної аналітики професіоналів з питань урбаністичного, архітектурного планування міст та відновлення і модернізації наших суспільств. Сьогодні ми підписуємо меморандуми про взаєморозуміння з трьома населеними пунктами - Бородянка, Гостомель, Кремінна», – сказала директорка IRS Ірина Ярмоленко.

Вона зазначила, що ці три населені пункти беруть участь у IRS хакатоні «100 ідей для міст», де також передбачена підготовка концепцій різних інфраструктурних планів.

«Ми переймаємо досвід Ірпеня по тому, як він активно відбудовувався. Сподіваємось, що сьогоднішнє підписання меморандуму дасть нам неймовірний поштовх і можливості у подальшій відбудові Бородянської громади», – сказала виконувачка обов’язків селищного голови Бородянки Ірина Захарченко.

Начальник Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Смаль поінформував, що на території Гостомельської громади було пошкоджено більше 3200 об'єктів, зокрема багато закладів освіти. Він розповів, що IRS долучилися до відновлення одного повністю зруйнованого закладу освіти, що дасть можливість більш ніж 800 дітям піти до школи.

Заступниця начальника Кремінської МВА із житлово-комунальних та соціальних питань Наталя Макогон повідомила, що у Кремінній до повномасштабної війни проживали майже 22 тисячі людей. Наразі, за її словами, більш ніж на 70% місто зруйноване, зокрема житлові будинки, адміністративні будівлі, школи, дитсадки, заклади позашкільної освіти, є багато руйнувань промислового комплексу, доріг.

Вона додала, що Кремінська громада наразі тимчасово окупована, але вірить, що повернеться у склад України.

Читайте також: На Київщині капітально ремонтують пошкоджені загарбниками будинки

IRS - це команда фахівців-урбаністів та проєктних менеджерів з відновлення українських міст, що розпочала діяльність у березні 2022 року у відгук на критичне руйнування міст Київської агломерації. Волонтери IRS залучили сотні мільйонів гривень на відбудову критичної інфраструктури та житлового сектору Київщини, встановили співпрацю з муніципалітетами десятків міст ЄС та США.

Команда IRS представила інформацію про руйнування українських міст у Комітеті регіонів ЄС, Європарламенті, Chatham House, на форумі G7, на Трієнале в Мілані, в International Meridian Center у Вашингтоні тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-