Для відновлення України необхідний сприятливий бізнес-клімат - посол США

Для відновлення України необхідний сприятливий бізнес-клімат - посол США

Укрінформ
Потреби України щодо відновлення повністю може закрити лише приватний бізнес, а тому дуже важливо, щоб в країні був забезпечений сприятливий бізнес-клімат.

Про це посол США в Україні Бріджит Брінк заявила на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Я була рада побачити кроки, які були зроблені, включаючи, як я розумію, створення бізнес-ради з деякими бізнес-лідерами при Офісі Президента", - наголосила Брінк.

За її словами, завдані війною збитки Україні, які Світовий банк оцінює в 486 млрд дол., не може покрити жоден донор чи уряд. І єдиним виходом тут є залучення приватного бізнесу, а тому "вкрай важливо, щоб в Україні було бізнес-середовище, яке приваблюватиме іноземні інвестиції", - переконана посол.

Читайте також: Японія надала Україні грант у $100 мільйонів за Програмою екстреного відновлення

"Щоб отримати такі інвестиції, бізнес-середовище має бути дуже хорошим. А що це означає? Це означає судову систему, в якій бізнес може розраховувати на результат, що ґрунтується на верховенстві права. Це означає, що регуляторне середовище є прозорим і передбачуваним, а його очолюють люди, які дотримуються етичних норм і є чесними у своїх рішеннях. Це означає, що податкова, митна служби, всі ці служби, від яких також залежить бізнес, працюють у чистий і прозорий спосіб. Я думаю, що уряд це розуміє", - сказала Брінк.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня Президент Володимир Зеленський підписав укази про утворення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану та Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-