Відбудова Київщини: голова ОДА зустрівся з послом Швеції

Відбудова Київщини: голова ОДА зустрівся з послом Швеції

Укрінформ
Голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко і посол Швеції в Україні Мартін Оберг обговорили участь Швеції у проєктах відновлення Київщини та залучення інвестицій шведських компаній.

Як передає Укрінформ, про це Кравченко повідомив у Фейсбуці.

Сторони обговорили масштаби руйнувань та можливу участь Швеції у проєктах відновлення Київської області.

«На Київщині вже реалізовано чимало проєктів з відновлення, які співфінансувалися низкою міжнародних донорів, в тому числі Швецією. Наразі йдеться про залучення до проєктів, які реалізуються структурою ООН», – підкреслив Кравченко.

Він також порушив питання посилення безпеки регіону. «Наше завдання – зберегти життя людей, цілісність інфраструктури, дати можливість регіону, навіть в умовах війни, розвиватися та залучати інвестиції. Тому посилення ППО та збільшення кількості мобільних вогневих груп є вкрай актуальним. Постійною є потреба в пікапах для виконання бойових завдань та у спеціальному обладнанні», - зауважив він.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання залучення інвестицій шведських компаній в економіку Київщини.

Попри війну торік в області були реалізовані декілька масштабних інвестиційних проєктів - будівництво комплексу для відвантаження цементу, побудовані логістичний центр, а також офісний комплекс відомого виробника техніки.

«Київщина готова надавати інвесторам найсприятливіші умови для інвестицій. Адже йдеться як про економічний розвиток регіону, так і створення нових робочих місць, що є однією з умов повернення людей до України», - наголосив Кравченко.

Крім того, він подякував послу за безпрецедентний рівень підтримки України як на рівні уряду Швеції, так і на рівні звичайних громадян країни.

Читайте також: В Ірпені за сприяння МОМ відновлять три багатоповерхівки

Як повідомляв Укрінформ, Швеція виділила 26,4 млн євро фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (Фонд E5P) для грантової підтримки проєктів енергоефективності в Україні.

Фото: Руслан Кравченко/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-