На Київщині відновили майже 17 тисяч об’єктів

На Київщині відновили майже 17 тисяч об’єктів

Відео
Укрінформ
У Київській області на сьогодні відновлено повністю та частково майже 17 тисяч об'єктів, пошкоджених унаслідок російської агресії.

Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Продовжуємо роботу з відбудови нашої області. Вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності майже 17 тисяч об'єктів», - сказав керівник ОВА.

За його словами, одним з дієвих механізмів відбудови є урядова програма «єВідновлення». Зокрема, в області в межах першого етапу компенсації на поточний та капітальний ремонт до 500 тисяч гривень було подано понад 13 600 заявок.

«Виконавчими комітетами прийнято понад дев’ять тисяч позитивних рішень на загальну суму понад один мільярд гривень», - зауважив Кравченко.

Він додав, що робота триває, заявки опрацьовують спеціальні комісії, створені у територіальних громадах Київщини.

За словами начальника ОВА, також жителі області подали понад три тисячі заявок на сертифікати на купівлю житла та отримання коштів на будівництво нового житла.

«Вже сформовано понад 800 сертифікатів на суму більше 2,5 мільярда гривень», - додав очільник ОВА.

Читайте також: В ОВА показали, як відбудовують розбиту росіянами амбулаторію у Дергачах

Він нагадав, що у січні запустився третій етап компенсації на відбудову зруйнованого житла на власній земельній ділянці через єВідновлення. Земельна ділянка може розташовуватись будь-де на території України, окрім тимчасово окупованих територій чи зони бойових дій. І не обовʼязково це має бути те саме місце, де був розташований знищений будинок.

Як повідомляв Укрінформ, послугою єВідновлення з придбання житла скористалися вже 500 родин, більшість осель було придбано в Києві та Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-