У «Дії» зареєстрували майже 600 тисяч повідомлень про пошкоджене або зруйноване житло

У «Дії» зареєстрували майже 600 тисяч повідомлень про пошкоджене або зруйноване житло

Укрінформ
Наразі в застосунку “Дія” зареєстровано майже 600 тисяч інформаційних повідомлень щодо пошкодженого або зруйнованого житла.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, очільниця політичної партії “Слуга народу”, заступниця керівника однойменної парламентської фракції Олена Шуляк повідомила під час ІІІ Форуму з відновлення Житомирщини, передає кореспондент Укрінформу.

“Із березня 2022 року за допомогою “Дії” українці, в яких пошкоджене або зруйноване житло, почали надавати інформаційні повідомлення. Станом на сьогодні їх майже 600 тисяч (597 993 — ред.). Це більше 45 мільйонів квадратних метрів. Фактично Росія за два неповних роки повномасштабного вторгнення зруйнувала і пошкодила те, що ми, українці, будували впродовж п'яти років”, — сказала Шуляк.

Вона зазначила, що Житомирщина вже витратила 200 мільйонів гривень в межах реалізації трьох основних напрямів програми "єВідновлення". У цьому контексті народна обраниця поінформувала, що навесні в Житомирській області стартує новий етап єВідновлення, який передбачатиме виділення коштів на будівництво житла на тій земельній ділянці, де стояв зруйнований внаслідок бойових дій будинок.

Читайте також: Україна має залучати більше країн, які патронуватимуть відновлення областей - Корнієнко

Водночас Шуляк підкреслила, що запуск повного механізму компенсацій за зруйноване і пошкоджене житло — “надзвичайний пріоритет” для української влади. Вона уточнила, що парламент уже ухвалював основний закон, завдяки якому працює компенсаційний механізм. За словами голови Комітету ВР, нині Міністерство відновлення і Міністерство цифрової трансформації разом із органами місцевого самоврядування реалізують цей механізм.

Як повідомляв Укрінформ, послугою "єВідновлення" з придбання житла скористалися вже 500 родин, більшість осель було придбано в Києві та Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-