Шведський Червоний Хрест збудує модульне містечко на Сумщині

Шведський Червоний Хрест збудує модульне містечко на Сумщині

Укрінформ
Шведський Червоний Хрест будуватиме модульне містечко для переселенців на Сумщині.

Про це повідомили у Фейсбуці Сумської ОВА, передає Укрінформ.

"Серед пріоритетних ініціатив Шведського Червоного Хреста на поточний рік на Сумщині є будівництво модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб з прикордоння, яке планують звести у Сумах. Партнери повідомили, що цьогоріч вони розраховують почати принаймні з декількох об’єктів – житлових та адмінбудівель", - повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

За його словами, паралельно ведеться робота щодо пошуку фінансового ресурсу для продовження будівництва.

Як повідомляється, 2023 рік був досить продуктивним у плані взаємодії з представництвами Червоного Хреста та надання допомоги людям. Зокрема, фінансова підтримка постраждалому населенню Сумщини і ВПО лише через програмну діяльність обласного товариства становить 102 мільйони гривень.

За інформацією ОВА, у 2023 році була дієвою також взаємодія волонтерів Червоного Хреста із рятувальниками Сумщини та їхній внесок у посилення спроможності кризових служб регіону, оперативне гуманітарне реагування на потреби мешканців п'ятикілометрової прикордонної зони, робота мобільних медичних бригад Червоного Хреста, які надають медичну допомогу й здійснюють доставку ліків у найвіддаленіші населені пункти, підтримка медичних та соціальних закладів, допомога переселенцям.

Читайте також: У Чорнобаївській громаді облаштовують модульне містечко

"Ми налаштовані на подальшу співпрацю та продовження гуманітарних проєктів, започаткування нових довгострокових ініціатив. Вони також є яскравим підтвердженням тих рішень, які наразі ухвалені в Євросоюзі щодо довгострокової допомоги нашої країни. Це потужна підтримка, і з вашого боку в тому числі», – зауважив Артюх.

Водночас голова регіону Європи та Центральної Азії Шведського Червоного Хреста в Україні Андрей Енгстранд-Неацу відзначив тісну взаємодію та координацію на місцях для організації допомоги людям і наголосив на необхідності продовження цих зв’язків та розширення співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) і Товариство Червоного Хреста України підписали меморандум про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Мистецтво допомагати» Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Фото: Сумська обласна військова адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-