Японські компанії виявляють величезний інтерес до Конференції з відновлення України - посол

Японські компанії виявляють величезний інтерес до Конференції з відновлення України - посол

Укрінформ
Японські компанії виявляють величезний інтерес до Конференції з відновлення України, яка відбудеться в Токіо 19-20 лютого, у багатьох з них створені спеціальні офісі для розробки планів щодо України.

Про це заявив посол України в Японії Сергій Корсунський під час онлайн-брифінгу на тему: «Українсько-японські відносини: як наразі здійснюється співпраця між країнами, та якими є подальші плани» в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Інтерес (японських компаній до Конференції з відновлення України - ред.) абсолютно шалений - зал, в якому це буде, не може вмістити всіх бажаючих, тому японська сторона займається дуже ретельним відбором, щоб там не було "туристів" і просто спостерігачів, а щоб усі, хто там буде, реально мали якісь конкретні плани. Я хочу вам сказати - це дуже важливо, тому що це новий феномен, такого ніколи не було: практично в кожній великій японській компанії, особливо у провідних торговельних домах, створені спеціальні офісі по Україні, в яких працюють десятки людей, які готують плани щодо України", - сказав Корсунський.

Читайте також: Рівень підтримки України в Японії за останні два роки не падав нижче 75% - посол

Він також нагадав, що в уряді Японії створили спеціальний комітет по відбудові України, який очолює прем'єр-міністр Фуміо Кішіда. Дипломат поінформував, що днями відбулось уже четверте засідання комітету, в якому, окрім урядовців, беруть участь представники агентств і бізнес-об'єднань для підготовки Конференції з відновлення України.

"Галузі, які нас цікавлять, - це те, в чому Японія має досвід і серйозний доробок: транспорт, енергетика, важке машинобудування, поводження з відходами, планування міст і мостобудування", - зазначив посол.

Читайте також: Український посол розповів про підготовку Конференції з відновлення у Токіо

Як повідомляв Укрінформ, Конференція з відновлення України, яка відбудеться в Токіо 19-20 лютого, буде наймасштабнішим контактом урядів та бізнесів Японії і України за останніх п'ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-