Відновлення інфраструктури і підтримка бізнесу: координаторка системи ООН відвідала Херсонщину

Відновлення інфраструктури і підтримка бізнесу: координаторка системи ООН відвідала Херсонщину

Укрінформ
На Херсонщині за сприяння міжнародних партнерів планують реалізувати програми, спрямовані на підтримку малих підприємств та відновлення інфраструктури.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін за результатами зустрічі з представниками організації на чолі з координаторкою з гуманітарних питань / постійною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун.

«На Херсонщині знов із гуманітарною місією наші надійні міжнародні партнери - делегація Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні…Наша співпраця з міжнародними організаціями не припиняється. Сьогодні говорили про подальше співробітництво та нагальні потреби регіону. Ми плануємо спільно реалізувати програми, спрямовані на підтримку малих підприємств та відновлення інфраструктури - шкіл, дитсадків, лікарень, бомбосховищ, доріг та мостів», - написав Прокудін.

За його словами, всі проєкти презентували партнерам. Зокрема, заручилися підтримкою щодо оснащення майбутньої підземної лікарні.

Читайте також: «Пліч-о-пліч»: на Херсонщині відремонтували понад третину будинків із першої черги

Також, як інформує Прокудін, цього року представництво допомагатиме області у відновленні водопостачання в громадах, підтримає медичну галузь - надасть мобільну клініку, інкубатор для новонароджених. В області працюватимуть мобільні бригади для постраждалих від гендерного та домашнього насильства. Запрацює ще один центр надання послуг в громаді. Продовжить діяти продовольча програма для населення.

Як розповів начальник ОВА, обговорили й поточні питання. Від жителів області він звернувся з проханням переглянути вміст наборів для екстреного ремонту. А саме збільшити кількість ОСБ - листів, аби гуманітарна допомога міжнародників була більш ефективною.

Читайте також: Школам деокупованої Херсонщини передали ноутбуки від ООН

Також благодійники завітали із гуманітарним конвоєм до Білозерської громади, принагідно обговорили можливість допомоги жителям цієї громади. Вирішили у деяких населених пунктах замінити продуктові набори на ваучери, аби мешканці самостійно обирали необхідне у місцевих магазинах.

Прокудін подякував ООН за вже надану допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні створять дві підземні лікарні - перинатальний комплекс та клінічну лікарню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-