На Сумщині понад 1300 жителів отримали компенсацію за пошкоджене росіянами житло

На Сумщині понад 1300 жителів отримали компенсацію за пошкоджене росіянами житло

Укрінформ
У Сумській області понад 1300 жителів отримали компенсацію за пошкоджене російськими обстрілами житло, найбільше - в Охтирському районі.

Про це повідомила у Фейсбуці Сумська ОВА, передає Укрінформ.

"єВідновлення: 1347 жителів Сумщини отримали компенсацію за пошкоджене ворогом житло", - поінформував начальник управління містобудування та архітектури Сумської ОВА Володимир Биков.

За його словами, у рамках реалізації першого етапу проєкту з надання компенсації за пошкоджене майно жителі області направили 1874 заяви. Прийняті позитивні рішення щодо компенсації 1371 заявнику на суму майже 131 мільйон гривень. При цьому 1347 громадян вже отримали відповідну компенсацію.

Як зазначив Биков, загальна сума виплат становить понад 118 мільйонів гривень.

Фото: Сумська ОВА

"Найбільше рішень про надання компенсації прийняла Охтирська територіальна громада - 629. Це становить майже половину від всієї компенсації області", - додав він.

Також жителі регіону направили 137 заяв на отримання відшкодування за знищені обʼєкти житлового призначення шляхом надання сертифікатів на придбання житла замість зруйнованого. Наразі прийняті позитивні рішення 55 заявникам на суму понад 57 мільйонів гривень.

Читайте також: В Україні провели перший обмін сертифіката єВідновлення на нове житло

Посадовець також наголосив, що після завдання ворогом авіаційного удару по Кролевцю в роботу активно включилася і Кролевецька громада. Нині тут проводиться комісійне обстеження пошкоджених будинків та вносяться дані до реєстру. Тож громадяни можуть подавати відповідні заяви на отримання компенсації.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 3 січня сума погоджених виплат за пошкоджене житло по Україні становила майже 3,8 млрд грн, при цьому майже 3 млрд з них уже сплачено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-