єВідновлення: у Миколаївському районі виплати нараховані 1840 власникам квартир та будинків

єВідновлення: у Миколаївському районі виплати нараховані 1840 власникам квартир та будинків

Укрінформ
У Миколаївському районі 1840 власників квартир та будинків отримають виплати на ремонт житла за програмою єВідновлення на суму близько 185 мільйонів гривень.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Миколаївської районної військової адміністрації Максим Кашуба.

«Станом на 3 січня 2024 року до Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна внесено 6292 заяви від мешканців Миколаївського району. З них комісія прийняла 4069 заяв на пошкоджені будинки та квартири і 546 - на знищені повністю. Наразі вже погоджено виплати для 1840 мешканців. Сума компенсації становитиме 184 млн 587 тис. грн», - сказав Кошуба.

За його словами, найбільше заяв надійшло з Миколаївської міської, Первомайської селищної, Шевченківської та Галицинівської сільських територіальних громад.

Очільник району також додав, що по двох громадах області – Очаківській та Куцурубській, поблизу яких досі тривають бойові дії (їх обстрілюють з окупованої Кінбурнської коси), наразі можливі роботи лише щодо аварійного відновлення.

Варто зазначити, що Миколаївський район – один із двох на Миколаївщині, де велися активні бойові дії і частина території якого досі окупована. Йдеться про три населені пункти Кінбурнської коси.

Район об’єднує 19 територіальних громад, у тому числі, міста Миколаїв, Нова Одеса та Очаків.

Читайте також: Проєкт «Пліч-о-пліч»: житло на Херсонщині відновлюють понад 60 бригад з інших регіонів

Як повідомлялося, до реєстру пошкодженого майна Вознесенського району Миколаївщини внесено 493 пошкоджені об'єкти. Це переважно приватні будинки та багатоповерхівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-