На деокупованій Херсонщині облаштували укриття у двох освітніх закладах

На деокупованій Херсонщині облаштували укриття у двох освітніх закладах

Укрінформ
На деокупованій Херсонщині облаштували укриття у двох освітніх закладах, на їх ремонт та облаштування загалом витратили понад 12 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомив начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Завершено облаштування укриттів у двох освітніх закладах Херсонського району. Вони мають освітні та ігрові зони, спальні кімнати для молодших школярів, санітарні приміщення, системи вентиляції, а також забезпечені автономними джерелами живлення», - каже Прокудін.

За його словами, одне укриття має площу більше 500 квадратних метрів і розраховане на одночасне перебування до 700 людей. Друге, площею 250 квадратних метрів, може вмістити до 400 осіб.

Начальник ОВА повідомив, що на їх ремонт та облаштування загалом витратили понад 12 млн грн. Більша частина грошей - державні кошти, а також співфінансування з місцевих бюджетів.

Читайте також: Суд на Рівненщині повернув державі протирадіаційне укриття

Як розповів Прокудін, днями він перевірив виконання робіт.

«Можу сказати, що все готово для зустрічі дітей. Звичайно, коли це дозволятиме безпекова ситуація», - уточнив начальник ОВА.

Також він поінформував, що оголошено тендер на капремонт школи у Високопільській громаді, там передбачено облаштування укриття. Очікувана вартість - 134 млн грн. Аукціон з визначення переможця закупівлі розпочнеться 5 січня.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині побудують у школах шість сховищ на 100 млн грн за підтримки Фонду Говарда Баффета.

У Херсоні створять дві підземні лікарні - перинатальний комплекс та клінічну лікарню.

Фото: скріншот з відео Херсонської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-