У селі Плоске Броварського району відновлюють пошкоджений ліцей

У селі Плоске Броварського району відновлюють пошкоджений ліцей

Фото
Укрінформ
У селі Плоске Броварського району тривать роботи з відновлення ліцею, який був значно пошкоджений внаслідок бойових дій.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“На Київщині продовжують відбудовувати об’єкти коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Зокрема активно тривають роботи з відновлення Плосківського ліцею, який був значно пошкоджений внаслідок бойових дій”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що капітальний ремонт будівлі розпочався на початку вересня 2023 року.

Відповідно до проєкту заплановано відновити зовнішні стіни та внутрішні перегородки, провести ремонт покрівлі, замінити вікна і двері. Також передбачено повне відновлення частини будівлі, яка згоріла. Крім того, буде прокладено нові інженерні мережі та утеплено фасад ліцею.

У Київській ОВА зауважили, що протягом трьох місяців підрядник вже виконав низку робіт. Зокрема на обʼєкті демонтували зруйновану частину будівлі, провели утеплення та оздоблення зовнішніх стін, замінили більшу частину вікон та дверей на нові.

Наразі будівельники завершують монтаж віконних та дверних блоків, продовжують монолітні й фасадні роботи та закінчують цегляну кладку зруйнованих стін. Крім того, паралельно працюють над відновленням інженерних мереж та упорядженням внутрішніх приміщень.

У військовій адміністрації запевнили, що капітальний ремонт буде виконано з урахуванням інклюзивності та доступності, адже в закладі 4 із 14 класів – інклюзивні.

Читайте також: На Черкащині відновили медзаклад, пошкоджений унаслідок ракетного удару РФ

“Роботи тривають в посиленому режимі, оскільки на час проведення ремонту діти навчаються у дві зміни в приміщенні дитячого садочка”, - додали в пресслужбі ОВА.

Загалом ліцей відвідують майже 300 учнів.

Як повідомлялося, протягом 2023 року у Київській області створили понад 2,5 тис. додаткових місць у садках, зокрема цього тижня відкрили новозбудований садок у Калинівці Фастівського району.

Фото: koda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-