Ратифікація угоди про кредитування від EDCF допоможе залучити корейський бізнес до відбудови

Ратифікація угоди про кредитування від EDCF допоможе залучити корейський бізнес до відбудови

Укрінформ
Верховна Рада прийняла Закон про ратифікацію Угоди між Урядами України та Кореї стосовно кредитів від Фонду економічного розвитку і співробітництва (EDCF), що відкриває можливість для фінансування довгострокових проєктів та участі корейських компаній у відновленні України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Ратифікована українським парламентом Угода про фінансування EDCF відкриває шлях до отримання довгострокових та дешевих кредитів, які в свою чергу мають сприяти відновленню виробничого потенціалу та створенню нових робочих місць. Це має пришвидшити відновлення України та реалізації низки економічних проєктів не чекаючи закінчення війни», - сказала перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що Україна планує залучити корейський досвід для повоєнної відбудови і розраховує на те, що корейський бізнес візьме активну участь у відновленні нашої країни, а також на створення нових технологічних виробництв у стратегічно важливих галузях економіки.

Відповідно до підписаної Угоди, Україна або суб’єкт господарювання - резидент України, що отримав державну гарантію, має право залучити довгострокові кредити під низькі відсотки від Експортно-імпортного банку Кореї через Фонд економічного співробітництва та розвитку (EDCF). На першому етапі такі кредити можуть бути залучені на постачання обладнання.

А з 2025 року буде можливість залучати інфраструктурні кредити на відбудову. Вже існує домовленість про надання Україні перших 2 млрд доларів США на відбудову у вигляді довгострокових кредитів під низькі відсотки через EDCF.

Читайте також: Корея готова допомогти Україні у відновленні пошкодженого війною довкілля

Як повідомлялось, церемонія підписання Угоди відбулася 15 вересня 2023 року в присутності Президента України Володимира Зеленського та Міністра земельних ресурсів, інфраструктури та транспорту Кореї Хі Рьон Вона. Фонд співробітництва в економічному розвитку (EDCF) заснований Урядом Республіки Корея 1 червня 1987 року з метою сприяння економічному співробітництву між Кореєю та країнами, що розвиваються. Фонд надає фінансову підтримку країнам-партнерам для їх промислового розвитку та економічної стабільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-