В Умані почали відновлювати зруйновану російською ракетою багатоповерхівку

В Умані почали відновлювати зруйновану російською ракетою багатоповерхівку

Фото
Укрінформ
В Умані на Черкащині розпочинають відбудову будинку, зруйнованого у квітні російською ракетою.

Про це повідомляє Черкаська ОДА, передає Укрінформ.

Проєкт втілюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Поки що тут тривають підготовчі технічні роботи. На об’єкті працюють будівельники. Вони проводять прибирання та утеплення технічного поверху, демонтаж і вивезення сміття.

"Спільно з підрядною організацією та представниками місцевої влади обговорили нагальні питання втілення проеєту з відновлення багатоквартирного будинку, адже це складний об’єкт. Зокрема й технічно. Такі комунікації проводитимемо регулярно, адже проєкт – нестандартний, будівля ще радянського зразка. Її відновлення та реконструкція потребує нових рішень", – сказав заступник голови Черкаської ОДА Антон Царюк.

В Умані розпочали відновлення зруйнованої російською ракетою багатоповерхівки / Фото: Пресслужба ОДА

За його словами, витрати на цьому будівництві будуть детально перевірятися відповідно до поданих підрядником актів. На рівні ОВА виконання цього проєкту триматиметься на постійному контролі, підкреслив Царюк.

Читайте також: На Чернігівщині відновлюють зруйнований росіянами дитсадок

У Черкаській області коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії втілюють два проєкти: відновлення багатоквартирного будинку в Умані та Паланського ліцею. Контроль за втіленням цих проєктів здійснюють у межах діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Як повідомляв Укрінформ, 28 квітня в будинок на вулиці Захисників України в Умані влучила російська ракета. Обвалився під'їзд, загинули 24 людини.

Із державного бюджету виділено 67,6 мільйона гривень на відновлення будинку.

Фото: Черкаська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-