Британський уряд допоможе відновити шість мостів на Київщині

Британський уряд допоможе відновити шість мостів на Київщині

Укрінформ
Шість мостів, які були зруйновані через повномасштабне вторгнення Росії в Україну в 2022 році, будуть відбудовані із залученням британських коштів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Агентство відновлення реалізує пілотний проєкт із відновлення мостів у співпраці з урядом Британії. Департамент гарантування експортних кредитів уряду Великої Британії UK Export Finance надає гарантію на кредит у розмірі 31 млн євро від Citibank. А британські компанії-виробники постачатимуть 20% металевих конструкцій», - ідеться у повідомленні.

Зараз активно ведуться роботи на трьох мостах: через річку Трубіж на автомобільній дорозі Н-07, через річку Жерева на автомобільній дорозі Т-10-05 та через суходіл на автомобільній дорозі Т-10-07. До кінця 2023 року Агентство відновлення планує відкрити по них рух для транспорту.

Ще на трьох об'єктах роботи розпочнуться у 2024 році: міст через канал на автомобільній дорозі Р-69, шляхопровід на автомобільній дорозі Т-10-19 та мостовий перехід через річку Тетерів на автомобільній дорозі Т-10-05.

Відновлення всіх шести об'єктів реалізується за моделлю «Проєктуй-будуй». Торги, переможцями яких стали дві турецькі компанії – Onur Group та Doğuş, проводили за спрощеною процедурою закупівлі на вебпорталі Prozorro. В результаті очікувана вартість робіт зменшилася на 7,2 млн грн.

Читайте також: На Чернігівщині відновили проїзд мостом через Десну

Як повідомлялося, меморандум про інфраструктурну відбудову України було укладено влітку 2022 року між Україною та Великою Британією. Зокрема, він відкриває шлях британському бізнесу для участі у відбудові зруйнованої Росією інфраструктури нашої країни.

Фото: restoration.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-