Відбудова за гроші ЄІБ: Мінвідновлення оголосило третій відбір проєктів

Відбудова за гроші ЄІБ: Мінвідновлення оголосило третій відбір проєктів

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури оголосило третій відбір проєктів, фінансування яких здійснюється у межах «Програми з відновлення України» за кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінвідновлення.

“Пропозиції по проєктах можуть подаватися органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади та виконавчими органами сільських, селищних, міських рад територіальних громад. Від громади може бути подано лише один об'єкт, який не затверджено до фінансування, коштом інших джерел фінансування”, - ідеться у повідомленні.

Відбір проєктів здійснюється за такими напрямами: будівництво, реконструкція або капітальний ремонт громадських будівель; будівництво, реконструкція, капітальний ремонт критичної інфраструктури; будівництво, реконструкція, капітальний ремонт будівель для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та осіб, які втратили його внаслідок воєнних дій, спричинених збройною агресією Росії; будівництво, реконструкція, капітальний ремонт будівель для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та осіб, які втратили його внаслідок воєнних дій, спричинених збройною агресією Росії; будівництво, реконструкція, капітальний ремонт житла для забезпечення житлом для населення.

Пропозиції про участь у відборі проєктів Мінвідновлення приймає до 20 грудня 2023 року включно.

Читайте також: Шмигаль анонсував 186 нових проєктів відновлення - Україна отримає гроші від ЄІБ

Як повідомлялося, у липні 2021 року Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком «Програма з відновлення України».

Відповідно до цієї угоди передбачається залучення 340 млн євро на фінансування заходів, спрямованих на реалізацію проєктів з відновлення соціальної інфраструктури, об’єкти житло-комунального господарства тощо у регіонах, що постраждали внаслідок військового конфлікту (підконтрольні уряду України), а також у тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний наплив внутрішньо переміщених осіб.

Кредитні кошти будуть спрямовані громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-