Садовий у Канаді обговорив відбудову України

Садовий у Канаді обговорив відбудову України

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий у Канаді обговорив із місцевими інвесторами масштабні проєкти з відбудови України.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу під час участі у бізнес-конференції “Відбудова України” в Торонто.

”Ми говорили про майбутнє, про індустріальні парки, про те, яким буде аеропорт після відкриття польотів, про великі транспортні вузли, які ми плануємо побудувати. Канада - це країна, яка має унікальний досвід”, - сказав Садовий.

Він додав, що його в першу чергу цікавить досвід транспортної перебудови, “оскільки ЄС затвердив нову стратегію транспортно-залізничних коридорів, які мають йти через Львів”. “Поїзди з Варшави, з Кракова, з Відня, коридор Балтика - Чорне море - і це все треба імплементувати у інфраструктуру міста. Це - мегапроєкт”, - зазначив мер.

За його словами, канадські інвестори “мають сміливість приїжджати до Львова навіть в час війни”. “Те, що ми зібралися в Торонто, - це вияв поваги один до одного. Тут дуже багато громадян Канади українського походження й просто канадців, які вже інвестують кошти в Україну, й у тому числі Львів”, - підсумував Садовий.

Читайте також: Південна Корея допоможе Україні з виробництвом дронів - Садовий

Як повідомляв Укрінформ, у Торонто цього тижня пройшла бізнес-конференція, присвячена відбудові України. У рамках заходу демонструвалися інвестиційні проєкти, спрямовані на відбудову й модернізацію України в галузях сільського господарства, будівництва, інфраструктури, енергетики та охорони здоров’я. Окрім цього, учасники мали змогу ближче познайомитися із додатком “Дія” й українськими компаніями та організаціями, які працюють у галузях інформаційних, фінансових та військових технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-