ПРООН уже залучила на відбудову України $1,2 мільярда грантів і кредитів

ПРООН уже залучила на відбудову України $1,2 мільярда грантів і кредитів

Ексклюзив
Укрінформ
Програма розвитку ООН уже залучила на відбудову України 360 млн дол. грантів і близько 840 млн дол. кредитів.

Про це сказав постійний представник Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні Яко Сільє в інтерв’ю Укрінформу.

«UNDP вже залучила близько 360 мільйонів доларів грантового інвестування, що охоплює величезний обсяг двосторонніх інвестицій з грантового фінансування та підтримки, що є життєво необхідним для відновлення країни», – зазначив Сільє.

Він додав, що ПРООН також співпрацює з міжнародними фінансовими установами для залучення позик та українським урядом, допомагаючи йому отримати доступ до цих позик

«Ми залучили кредити на суму близько 840 мільйонів, які уряд використовує переважно для заходів з підвищення енергоефективності та розвитку соціальної інфраструктури, якій ми надавали підтримку – шкіл, лікарень, гідроочисних споруд, культурних центрів та спортивних об’єктів. Ми не просто допомагаємо у відбудові України. Якість інвестицій і те, як ці кошти вкладаються, для нас і для відновлення України є настільки ж важливими, як і їхня кількість», – акцентував постпред ПРООН.

Читайте також: Відновлення енергосистеми: Програма розвитку ООН зосередиться на трьох напрямках

Сільє зазначив, що це довгостроковий інвестиційний план, і запевнив, що ПРООН протягом наступних років продовжуватиме збільшувати інвестиції та фінансування.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що на швидку відбудову України вже спрямували понад 60 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-