У Дніпрі відкрили Офіс відновлення та розвитку Донецької області

У Дніпрі відкрили Офіс відновлення та розвитку Донецької області

Укрінформ
У місті Дніпро сьогодні, 2 листопада, відкрили Офіс відновлення та розвитку Донецької області, який створений за підтримки міжнародних партнерів.

Про це у Телеграмі повідомила Донецька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Офіс відновлення та розвитку Донецької області відкрили сьогодні у Дніпрі… Офіс відновлення та розвитку — це платформа для співпраці, яка об'єднуватиме владу, міжнародні організації, медіа, організації громадського суспільства та бізнес. Його ми створили завдяки підтримці наших міжнародних партнерів: Європейського Союзу, уряду Швеції та Програми розвитку ООН», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей офіс стане комунікаційним майданчиком для роботи, перш за все, Регіонального офісу міжнародної співпраці та Координаційної ради з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях Донецької області.

В ОВА констатували, що з початком повномасштабної війни Дніпро став справжнім хабом як для переселенців з Донеччини, так і для місцевих органів влади, тож не дивно, що офіс працюватиме саме тут.

Донецька область — це одна з чотирьох, де такий проєкт втілюється першочергово. І це яскраве свідчення того, що союзники України цілком усвідомлюють складність ситуації в Донецькому регіоні, підкреслили в обладміністрації.

Читайте також: При Харківській ОВА відкрили Офіс відновлення та розвитку

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних мешканців та руйнує інфраструктурні об’єкти.

З Донеччини з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну евакуювали майже 1 млн 300 тис. мешканців регіону. До 24 лютого 2022 року на території Донеччині, контрольованій українською владою, проживало 1 млн 800 тис. жителів, а на початок вересня 2023 - 522 тис. людей).

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-