На Київщині за програмою «ВідновиДІМ» ремонтують 95 будинків

На Київщині за програмою «ВідновиДІМ» ремонтують 95 будинків

Фото
Укрінформ
Уже близько 5 тисяч сімей Київської області долучилася до програми «ВідновиДІМ».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці.

"Вже близько 5 тис. сімей стали учасниками цієї ініціативи, яка дає змогу швидко ремонтувати будинки та повертатися додому. Загальна сума грантів, які отримають ОСББ Київської області, сягнула 280,5 млн грн, з них 116 млн грн Фонд вже виплатив. Грант, який ми надаємо, компенсує 100% вартості робіт і матеріалів, але він не може бути більшим за 7,2 млн грн", - розповів директор Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк.

Нині у Київскій області ремонтують 95 будинків, зокрема 63 проєкти повністю або частково завершені. Найбільше багатоповерхівок відновлюють в Ірпені — 87. Крім того, 3 будинки ремонтують у Бучі, по 2 — у Макарові та Гостомелі, 1 — у Софіївській Борщагівці.

ОСББ Київщини перші приєдналися до Програми «ВідновиДІМ» після її запуску в листопаді 2022 року.

Читайте також: Мінвідновлення спільно з британськими партнерами оберуть на конкурсі 10 громад для відбудови

Серед учасників програми — ірпінське ОСББ «Фаворит на Мінеральній», яке вже завершило роботи та отримало грант у розмірі 7,2 млн грн. За ці кошти у будинку відновили пошкоджений фасад, замінили зовнішні й внутрішні тамбурні двері, а також віконні блоки і блоки балконних дверей. Це дозволило повернутись додому всім мешканцям будинку, а це понад 400 квартир.

Як повідомлялось, Фонд енергоефективності перейшов до реалізації основного етапу Програми «ВідновиДІМ». З шести областей її дія поширилася на всю територію України, крім тимчасово окупованих територій і територій активних бойових дій. Як і раніше, брати участь у ній можуть ОСББ, будинки яких пошкоджені внаслідок бойових дій.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-