На Херсонщині розробляють дорожню карту відновлення зрошувальної системи

На Херсонщині розробляють дорожню карту відновлення зрошувальної системи

Укрінформ
У Херсонській області розробляють дорожню карту відновлення зрошувальної системи.

Про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська ОВА, передає Укрінформ. 

«Унаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС на Херсонщині значна частина меліоративної системи та інших гідротехнічних споруд знищена і є проблеми з відновленням генерації, але є й об’єкти, які ще підлягають реконструкції», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про відновлення гідротехнічних споруд йшлося на зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Головні з фермерами Миколаївської та Херсонської областей.

«Зараз доцільно відновлювати меліоративні системи Інгулецької зрошувальної мережі, яка обслуговує понад 18 тисяч гектарів зрошувальних земель. Разом із цим можливе і відновлення зрошення 3000 га на території Чорнобаївської громад, шляхом здійснення ремонту труби Інгулецького каналу», - додали в Херсонській ОВА.

Зазначається, що уряд передбачив державну підтримку аграрного сектору Півдня. Наразі залучають чимало міжнародних донорів, аби відновити чи побудувати нові системи зрошення, щоб відродити овочівництво в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, уряд виділив Херсонській ОВА додаткові 335 млн грн на ліквідацію наслідків підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції.

Читайте також: Японія допоможе Україні відновити та модернізувати системи зрошення

Раніше уряд погодив реалізацію експериментального проєкту будівництва Каховського гідровузла, відбудови після руйнування Каховської ГЕС та забезпечення сталої роботи Дніпровської ГЕС у період відбудови. На експериментальний проєкт скерували 8,5 млрд грн.

Знищення греблі Каховської гідроелектростанції (Каховська катастрофа) — воєнний злочин та потенційно акт екоциду, здійснений окупаційними силами РФ 6 червня 2023 року. Найімовірніше, греблю Каховської ГЕС було заміновано та підірвано, що призвело до її знищення.

Фото: mntc.pro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-