Агентство відновлення цьогоріч відремонтує 4 мости на Харківщині

Агентство відновлення цьогоріч відремонтує 4 мости на Харківщині

Укрінформ
Агентство відновлення у поточному році планує завершити ремонт 4 мостів, а наступного – 14 на Харківщині.

Як передає Укрінформ, про це розповів голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм на інвестиційному форумі KHARKIV: RESTART, повідомляє пресслужба Агентства.

«У пріоритеті – відбудова тих мостів, без яких прифронтова Харківська область не може обійтися. Від країн-партнерів – Чехії, Норвегії та Швеції отримали для регіону 8 тимчасових мостів та понтонні переправи, які також встановлюємо для відновлення логістики”, - сказав Найєм.

Він розповів, що з перших днів після деокупації населених пунктів Харківщини Агентство відновлення працює над забезпеченням логістики на підконтрольних територіях. Уже розчищено майже 600 км державних доріг та вулиць міста Ізюм і Балаклія. З доріг прибрано рештки військової та цивільної техніки, блокпости окупантів, відремонтовано дорожнє покриття та зведено тимчасові переправи.

"Зведено 25 тимчасових переправ біля зруйнованих мостів і почали відбудову стратегічно важливих споруд – капітально відбудовуємо 18 мостів та ремонтуємо 2. До кінця року планується розпочати роботи на ще 4 штучних спорудах. Цього року плануємо завершити ремонт 4 мостів, а наступного – 14", - деталізував Найєм.

Читайте також: Фінансування проєкту відбудови за принципом «краще, ніж було» скоротили на ₴1,5 мільярда - Найєм

Він зазначив, що Агентство також працює над забезпеченням евакуаційних маршрутів та доріг, які ведуть до госпіталів.

"У травні минулого року відремонтували дорогу до Барвінкового, яка через інтенсивний рух важкої техніки стала майже не проїзною. Але це був єдиний маршрут, яким везли поранених бійців до лікарні. До ремонту «швидка» доїжджала до госпіталю за 2,5 години, після – за 1,5 години", – розповів очільник відомства.

За даними Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, у Харківській області зруйновано понад 30 тис. об'єктів, при цьому понад 10 тис. із житлового фонду. Зруйновано або пошкоджено приблизно третину підприємств. Також зруйновано 27 мостів і шляхопроводів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-