Коштом держбюджету реалізується 114 проєктів відновлення у 86 медзакладах – МОЗ

Коштом держбюджету реалізується 114 проєктів відновлення у 86 медзакладах – МОЗ

Укрінформ
За кошти держбюджету реалізується 114 проєктів відновлення у 86 медзакладах на суму 4,2 млрд грн.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я про це йшлося під час четвертого засідання секторальної робочої групи "Охорона здоров’я", передає Укрінформ.

"Вже вдалося повністю відновити 403 об’єкти медзакладів, ще 417 об’єктів – відновлені частково. Наразі коштом держбюджету реалізується 114 проєктів у 86 медичних закладах на суму 4,2 млрд грн. Також залучено 314 млн грн фінансування з місцевих бюджетів", - йдеться у повідомленні.

Також, як повідомили в МОЗ, на засіданні обговорили стан відновлення медичних закладів.

За даними МОЗ, ворог повністю зруйнував 190 об’єктів медзакладів та 1 436 обʼєкти пошкодив. За оцінками, що були проведені Світовим банком за підтримки інших партнерів, потреби на відновлення української медичної інфраструктури на найближчі 10 років вже зараз складають 16,4 млрд доларів. Ця цифра продовжує зростати.

Читайте також: Байден призначив спецпредставника США з питань економічного відновлення України

Як повідомлялося, цьогоріч в рамках Третього саміту перших леді та джентльменів відбувся Сателітний саміт міністрів охорони здоров’я різних країн. До нього долучилися 14 міністрів охорони здоровʼя з різних куточків світу, які підписали спільну заяву щодо чотирьох ключових тем: ментальне здоров’я, міжнародне медичне партнерство, розвиток кадрових ресурсів системи охорони здоров’я, ментальне здоров’я медичних працівників.

Також в рамках саміту було укладено 25 угод про міжнародне медичне партнерство між українськими та іноземними медзакладами з різних куточків світу, від Польщі до Канади. Співпраця передбачатиме залучення іноземних фахівців до роботи безпосередньо в Україні, обмін знаннями та досвідом під час стажувань, проведення спільних наукових досліджень, науково-практичних конференцій, освітніх заходів, менторинг та телемедичні консультації, написання спільних заявок на проєктну/дослідницьку діяльність, обмін знеособленими даними для проведення досліджень, написання спільних наукових публікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-