Марченко зустрівся з міністром економіки Люксембургу, обговорили співпрацю у рамках відбудови

Марченко зустрівся з міністром економіки Люксембургу, обговорили співпрацю у рамках відбудови

Укрінформ
Україна та Люксембург розглядають можливість співпраці в галузі підтримки малого та середнього бізнесу й розширення доступу підприємців до кредитування.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів за результатами зустрічі українського та люксембурзького міністрів - Сергія Марченка та Франца Файо.

"Сьогодні, 8 вересня, міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся у Києві з міністром економіки, міністром розвитку співробітництва та гуманітарних питань Люксембургу Францом Файо. Сторони обговорили поточну економічну ситуацію України, а також пріоритети подальшої співпраці у рамках економічного відновлення та відбудови", - йдеться у повідомленні.

Марченко привітав Файо з візитом до України та подякував за гуманітарну допомогу, яку Люксембург надає українцям від початку повномасштабної війни.

Читайте також: Ірпінь відвідав французький режисер Азанавічус, який зібрав понад €250 тисяч на відбудову

Серед пріоритетів співпраці міністр економіки Люксембургу назвав підтримку розвитку малого й середнього бізнесу в Україні через збільшення доступу до кредитування, а також партнерство у сфері фінансових технологій.

Міністр фінансів України запропонував розглянути можливість співпраці у рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%», яка на сьогодні є одним із найбільш ефективних інструментів підтримки бізнесу.

«Програма «Доступні кредити 5-7-9%» постійно модифікується, щоб адаптуватися до умов війни та викликів сьогодення <...>. У межах цієї програми ми співпрацюємо з міжнародними партнерами, що дозволяє збільшити доступ до фінансування для малих та середніх підприємств. Ми також розглядаємо можливості для подальшого розширення програми на наступний рік», - сказав Марченко.

Читайте також: Вроцлав допоможе у відбудові Маріуполя - мери міст підписали документи

Також сторони обговорили участь Люксембургу у відбудові України та домовились продовжити конструктивний діалог для якнайшвидшого відновлення нашої країни.

Як повідомлялось, загальний обсяг кредитування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на 2023 рік передбачено у розмірі близько 400 млн євро. Частка кредитування за цією програмою нині сягає 90% від усього обсягу кредитів, виданих під час повномасштабної війни.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-