Ляшко обговорив із делегацією Франції відновлення зруйнованої медичної інфраструктури

Ляшко обговорив із делегацією Франції відновлення зруйнованої медичної інфраструктури

Фото
Укрінформ
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко обговорив із французькою делегацією на чолі зі спеціальним уповноваженим з питань допомоги та відбудови України Пʼєром Хейльбронном спільні проєкти з відновлення зруйнованої внаслідок російської агресії медичної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

«Попри щоденні атаки та обстріли мирних міст в Україні активно триває процес відновлення тих медичних закладів, які були пошкоджені росією. Ми дуже вдячні уряду Франції за всеосяжну підтримку цього процесу. Зокрема, за проєкти з відновлення Ізюмської лікарні та будівництва сучасної модульної лікарні у Бородянці», — зазначив Ляшко.

За його словами, команда МОЗ уже підготувала проєкт будівництва загальної лікарні у деокупованій Бородянці, для якої була обрана технологія модульного будівництва prefabricated. За попередніми проєктними розрахунками, лікарня, яку будуватимуть за фінансової підтримки уряду Франції, розрахована на 84 ліжко-місця. 

Читайте також: На саміті перших леді і джентльменів започаткують міжнародне медичне партнерство – Ляшко

У межах проєкту відбудови пошкодженої росіянами Центральної районної лікарні в Ізюмі уряд Франції готовий закупити та поставити необхідне медичне обладнання, надати підтримку у розвитку системи надання медичних послуг у регіоні.

Ще один спільний проєкт із Францією — закупівля мамографів для українських медзакладів. На це передбачено близько 15 мільйонів євро. 

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров’я підписало меморандум про співпрацю з Французькою асоціацією охорони здоров’я, зокрема задля об’єднання зусиль у відновленні медичної інфраструктури, зруйнованої або пошкодженої внаслідок війни.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-