На Київщині створили Спостережну раду з питань відбудови

На Київщині створили Спостережну раду з питань відбудови

Укрінформ
У Київській області створили Спостережну раду з питань відбудови за участю представників міжнародних інституцій та громадських організацій, незалежних експертів.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

“Прозора та відкрита відбудова Київщини – головна вимога до влади з боку наших громадян та міжнародних партнерів. Тому минулого місяця я виступив з ініціативою створення Спостережної ради з питань відбудови за участю представників міжнародних інституцій та громадських організацій, незалежних експертів. І сьогодні таку раду створено”, - зазначив Кравченко.

До її складу увійшли представники ПРООН в Україні, Трансперенсі Інтернешнл Україна, Інституту законодавчих ідей, Open Contracting Partnership, Центру досліджень фіскальної політики та Інформаційної агенції «УНН».

Основне завдання Спостережної ради – це контроль за всіма етапами відбудови від планування до завершення проєктів.

Рада здійснюватиме моніторинг та перевірку всіх процедур закупівель для відбудови, щоб гарантувати їх чесність та прозорість. Рекомендуватиме об'єкти для відновлення з огляду на максимальну користь для населення.

Голова КОВА нагадав, що у регіоні реалізують низку програм з відбудови: за UNITED24 будуть відновлені 18 багатоповерхівок; за кошти обласного бюджету – 93 приватні будинки; Фонду ліквідації наслідків збройної агресії – 86 об’єктів; 9 обʼєктів – за обласною програмою будівництва споруд цивільного захисту; 14 обʼєктів – за кошти Європейського інвестиційного банку. За програмою «Нова оселя» 42 постраждалі родини отримали ключі від нових квартир.

Читайте також: На Київщині розпочинають ремонт зруйнованого росіянами мосту на Гостомельському шосе

Як повідомлялося, внаслідок військової агресії росіян на території Київської області було пошкоджено або зруйновано майже 27,5 тис. об'єктів. Наразі уже успішно відновлено понад 12,8 тис. об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-